Maailman pienin lintu on siis kimalaiskolibri, joka painaa vain 1,6 grammaa. Vähemmän kuin sentin kolikko, eli todella vähän. Pituuttakin sillä on vain 5,7 senttimetriä. Nimensä lintu on saanut kokonsa vuoksi, sillä se tulee sekoitetuksi helposti mehiläisiin tai kimalaisiin. Enimmäkseen näihin pikkuruisiin olentoihin törmää Kuubassa, sillä ne pitävät siellä majaansa. Kolibrit ylipäänsä ovat hyvin mielenkiintoinen ja jopa kiehtova lintulaji.
Maailman pienin lintu omaa mielenkiintoisia ominaisuuksia
Kuten muutkin kolibrit, pystyy myös kimalaiskolibri lentämään paikallaan. Ne räpyttävät siipiään huikeat 80 kertaa sekunnissa ja kosiomenojen aikaan määrä voi kasvaa uskomattomasti jopa 200 kertaan asti. Syke näillä pikkuisilla voi olla jopa 1000 lyöntiä minuutissa. Kun kimalaiskolibri munii, on luonnollisesti sen munakin todella pieni ja hentoinen.
Muna painaa vain noin puoli grammaa. Ja silti sieltä syntyy maailmaan uusi kaunis lintu. Verrattuna siihen, kuinka valtava maailman isoin lintu, jättiläisalbatrossi on, tulee näiden kahden välille hurja kontrasti. Tämän suurimman linnun muna nimittäin voi olla jopa yli puoli kiloa painoltaan. Nämä ovat huikeita eläinmaailman ihmeitä meille ihmisille pohdittavaksi.
Kimalaiskolibrin yöpyminen muistuttaa horrosta
Koska tällä pienimmällä linnulla on myös kaikista linnuista vähiten höyheniä, ei se saa niistä riittävästi suojaa kylmempiä olosuhteista vastaan. Silti sen ruumiinlämpö on linnuille tyypillisesti 40 asteen tietämissä. Yöaikaan se vaipuu lyhyeen horrokseen, jolloin ruumiinlämpökin laskee energiansäätämisen vuoksi lähelle ilmaston lämpötilaa, eli noin 19 asteeseen.