sõrven lintuasema

Viron Lintuseuran ylläpitämä Sõrven lintuasema aloitti toimintansa syksyllä 1998. Asema on Saarenmaalla, lounaaseen työntyvän Sõrven niemen kärjessä. VLS ja Viron rajavartiolaitos ovat sopineet
Sääressä sijaitsevan rakennuksen vuokraamisesta toistaiseksi lintuharrastajien käyttöön. Niemeä pitkin ja sen rantoja seuraillen kulkee syksyisin miljoonainen lintuvirta. Aseman luonnollinen toimintamuoto on näkyvän muuton havainnointi.

Logon suunnitteli Risto Lammin-Soila

Asemarakennus

Aseman pihapiiriä

Yleistä asemasta

Sõrven lintuasemaa on kunnostettu useasti talkoilla. Vanhassa rajavartioston tiilitalossa on olohuone, kaksi makuuhuonetta, keittiö ja suuri lasikuisti. Keittiön varustukseen kuuluvat sähköliesi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, jääkaappi ja pakastin. Lämmitys hoidetaan kahdella suurella kakluunilla, ja asemalla voi yöpyä myös talvella.
Havainnot ja rengastukset kirjataan aseman tietokoneelle. Käytämme Rengas-99 ja Asemalomake ohjelmia. Internet-yhteys saatiin asemalle tammikuussa 2003 ja sen nopeutta nostettiin 2008.
Eerik Leibak rengasti paikalla jo vuodet 1978-90, suomalaiset puolestaan vuosina 1999-2004. Nykyään suomalaisilta rengastajilta vaaditaan Eestin viranomaisten lupa ja Suomen lintuasemalupa.
Kesällä 2013 järjestettiin sekä keittiöremontti, jossa kaikki kalusteet uusittiin, että kattoremontti. Kuvia remontista löytyy päiväkirjasta. Mukavuuksiin kuuluu myös puu-cee ja kompostori.
Vuonna 2000 uusittiin sähköt ja rakennettiin asemabunkkerille sadesuoja.
Kesän 2001 aikana asemalle pystytettiin oma sauna (rajavartiolaitoksen luvalla tietenkin).

LateAsemanhoitaja Lauri Mäenpää huolehtii varauksista ja juoksevista asioista.
Asemalla on sijaa 10:lle ihmiselle, oleskelu edellyttää aina ilmoittautumista. Asemamaksut:
Vuonna 2017 - Yöpyminen 5€/vuorokausi, tai vuosimaksu 50€
(opiskelijat, työttömät ja perheenjäsenet puoleen hintaan).
Puhelin: +358-40-5178292, sähköposti: lauri.maenpaa(at)mac.com

Asematoimikuntaan kuuluvat Lauri Mäenpää, Uku Paal ja Matti Rekilä.
Sähköposti: sorve.lintuasema(at)gmail.com
Postiosoite: SÕRVE LINNUJAAM, Sääre küla, Torgu vald, 93101 Saare maakond, ESTONIA

Niemekken uloimmassa pisteessä sijaitsee Sörven majakka. Horisontissa häämöttää Latvia.

tiedostot

rengastus