estonian open

Viron Lintuseura on ollut mukana järjestämässä Estonian Open -pinnakisoja eri puolilla Eestiä, jo vuodesta 1995 alkaen. Joukkueiden määrät, samoin kuin havaittujen lajien määrät, ovat viime vuosina kasvaneet. 2010- luvulla päävastuu rallin järjestelyistä on siirtynyt sittemmin Estbirdingin vastuulle.

2016 - XXIi Estonian Open

XXII Estonian Open -linturallin (la 13.8.2016 klo 3:00-17:00) tulokset

Ralli käytiin 13. elokuuta kello 3:00-17:00, Hiidenmaalla 22. kerran. Raliin osallistui 14 joukkuetta (55 osanottajaa), 7 Virosta, 6 Suomesta ja yksi Latviasta. Kilpailukeskuksena toimi Hotel Sõnajala, Kärdlassa.
Voiton vei pitkästä aikaa suomalainen joukkue, METS (Erkki Virolainen, Martti Vattulainen, Samuli Lehikoinen, Taavi Sulander) tuloksella 125 lajia. Toiseksi tuli Team Ristisaari ja pronssia sai Läänemaa Linnuklubi. Kaikkiaan rallissa nähtiin 168 lajia. Ässälajeja löytyi yhteensä 10. (vain yhden joukkueen näkemä laji)

Vaihtelevan sään takia joukkueet joutuivat etsimään hieman poikkeavia ja uusia reittejä ja aamupäivällä alkanut kova kuuroluonteinen, koko saaren kattava sade aiheutti ongelmia kaikille joukkueille. Parhaita havaintoja kaikesta huolimatta olivat mm. kanadanhanhi, sepelhanhi, aroharmaalokki, maakotka, vesipääsky ja jänkäkurppa

Tulokset:

1. 125 METS (Erkki Virolainen, Martti Vattulainen, Samuli Lehikoinen, Taavi Sulander)
2. 122 Team Ristisaari (Timo Böhme, Ari Vuorio, Petteri Tolvanen, Leena Törnqvist)
3. 122 Läänemaa Linnuklubi (Tarvo Valker, Hannes Pehlak, Renno Nellis, Mati Kose, Leho Luigujõe)
4. 120 MuoviLabaJengi (Tom Nordblad, Teppo Lehtola, Pasi Alanko)
5. 118 Nahkhiirmees (Jan Nordblad, Matti Rekilä, Lauri Mäenpää, Tuukka Kupiainen, Gustaf Nordenswan)
6. 118 Himantopus himantopus (Andris Klepers, Mareks Kilups, Peteris Daknis, Ieva Mardega, Ilze Bojare)
7. 115 Kõrvemaa Suusaklub (Timo Nuoranen, Jari Kårlund, Johan Hassel, Aki Arkiomaa, Markus Lampinen)
8. 108 Buteo (Eedi Lelov, Kalle Muru, Riho Männik, Heikki Luhamaa)
9. 104 Vello (Kaarel Võhandu, Raul Vilk, Sten Lassmann, Kris Voog)
10. 98 Käinakad (Liis Keerberg, Triin Kaasiku, Art Villem Adojaan)
11. 92 Dagö (Leho Aaslaid, Merle Kääri, Vello Tarning, Maie Vikerpuur, Toomas Vikerpuur)
12. 88 Unioni (Risto Lammin-Soila, Pertti Uusivuori, Tuomas Lukkarinen)
13. 83 Westerns (Sander Sirelbu, Uve-Rain Uusrand)
14. 81 Eesti Naised ECO -team (Mariliis Märtson, Thea Perm, Tiiu Tali)

Ässät:

METS - BRACAN, RALAQU, LYMMIN
Team Ristisaari - AEGCAU
MuoviLabaJengi - ACRARU
Nahkhiirmees - AYTMAR
Kõrvemaa Suusaklubi - AQUCHR, LARCAC
Buteo - HYDMIN
Westerns - BRABER

Seuraava Estonian Open järjestetään 12. elokuuta Lääne-Virumaalla. (Mahdollisesti hieman muuttuneella ohjelmalla)

KUTSU XXII Estonian Open ralliin lauantaina 13.8.2016

Kilpailualue: Hiidenmaa
Kilpailuaika: La 13.8. klo 3-17.
Kilpailukeskus ja purku: Hotel Sõnajala http://www.sonajala.ee jonne joukkueita odotetaan saapuvaksi viimeistään klo 18. Myöhästyminen ei ole sallittua! Tällöin on tarjolla illallinen, minkä jälkeen purku alkaa klo 19.00. Aamiainen Sõnajalassa yöpyville on sunnuntaina klo 8.00-10.00. Majoituspaikkoja on rajoitetusti, joten varaa paikkasi ajoissa. Mikäli majoituspaikat loppuvat, hankkii jokainen oman yöpymispaikkansa itse.

Osallistumismaksu 40 eur, joka sisältää ruokailun ja saunan purkuiltana, yöpymisen la-su 13-14.8. + aamiaisen sunnuntaina. Ennen 11.7 imoittautuneille osallistumismaksu 35 EUR/hlö. Maksu suoritetaan Estbirdingin ao tilille. (Nille jotka majoittuvat omissa majapaikoissa osallistumismaksu on vain 13 eur.)

Saaja: MTÜ Estbirding
IBAN: EE60 3300 3344 2440 0004
BIC/SWIFT: FOREEE2X
Viitenumero: 334424400004
HUOM! Mikäli pankki ei hyväksy ao viitenumeroa tarvitaan estbirdingin osoite "Tulbi 2e-10, 50407 Tartu."

Ilmoittautumiset: Mariliis Märtsonille sähköpostilla: mariliis.martson(at)gmail.com tai puh. +372 52 63272 viimeistään pe 4.8. mennessä! Ilmoittautumiseen riittää joukkueen jäsenlista + mielellään joukkueen nimi. Osallistuminen on virallisesti hyväksytty osallistumismaksun jälkeen. Huom! Laivamatkat HEL-TAL ja Hiidenmaan lautat jokainen varaa itse.

HUOM! Seuraavat saarilla harvinaiset lajit hyväksytään vain RK-käsittelyn mukaisesti. (nähtävä ja kuultava hyvin, miel. valokuvat jne.) TETBON, TETURO, STRURA, DENLEU, DENMED, PICTRI, PICCAN, LOPCRI, SITEUR.

Lisätietoja: Timo Nuoranen+358 (50) 542 3037
TERVETULOA MUKAAN UUDET JA VANHAT JOUKKUEET ! Tutustu sääntöihin! Peruslajilista löytyy täältä.

rallitietoa

Peto